Цветанов и Тилърсън са разговаряли във Вашингтон

Срещата между двамата се е провела по време на ежегодната „Молитвена закуска“

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър в първия кабинет „Борисов“ Цветан Цветанов се в срещнал с новия държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън, се разбира от съобщение от пресотдела на партия ГЕРБ. Цветанов е пожелал на утвърденият вчера от американския конгрес Тилърсън „много успехи на новия пост, както и двустранните отношения между България и САЩ да продължат да се развиват в същата възходяща посока, както през последните години“, става още ясно от съобщението.

Срещата се е провела по време на т.нар. „Молитвена закуска“. На нея е присъствал новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс. Освен Цветанов, на закуската е присъствал и друг български представител – Пламен Нунев, който е областен координатор на ГЕРБ в град Русе.

„В своята реч Доналд Тръмп призова към религиозна толерантност, но в същото време и към непримиримост към негативни явления като международният тероризъм. Тръмп заяви, че всички религии са важни и никой не бива да страда заради своята вярвания.“. резюмират ор пресцентъра на партията, добавяйки, че различни участници в закуската са разказали за „трудни периоди от своя живот, които са успели да преодолеят посредством вярата в Бог, със силата на духа и с вяра в човешкия хуманизъм“.

Последни новини
Още от Новини