Терористична атака в Лувъра, нападателят е неутрализиран

Терористът е носил мачете и е крещял: Аллах е велик!

Източник: Twitter/Ministère Intérieur Източник: Twitter/Ministère Intérieur

Парижкият доврец Лувър е станал мишена на терористичен акт, съобщават световните медии. Към момента, по информация на Bloomberg районът около сградата в центъра на Париж е отцепен, а един от военнослужещите, охранявали музея, е евакуиран.

 В пост на френския вътрешен министър в социалната мрежа Twitter се казва, че става въпрос за „сериозен инцидент в района на Лувър“.

 Няколко новинарски агенции пък твърдят, че френски войник е открил огън по заподозрения нападател. Появи се и информация, че мъжът, който се смята за отговорен за атаката, е носил куфарче и мачете и е крещял „Алах е велик!“


 

 

 

От ръководството на музея съобщават единствено, че сградата към момента е затворена. Снимки на туристи в социалните мрежи пък показват евакуация в отделните зали на двореца

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Няма официална информация дали мъжът е заплашвал войниците, охраняващи музея или гостите вътре. Нападателят е неутрализиран, но не става ясно дали е ранен или убит.  По данни на началника на парижката полиция в тялото на терориста са изстреляни 5 изстрела от страна на френския войник.В последните две години френската столица често става обект на терористични атаки, като най-смъртоносната от тях бе на 13 ноември 2015, когато при серия от нападения в различни части на града бяха убити 130 души.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини