Apple започва производството на iPhone в Индия

Производството може да започне още през юни

Служител в магазин на Apple в Ню Делхи показва функциите на iPhone на клиент; Снимка: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg News Служител в магазин на Apple в Ню Делхи показва функциите на iPhone на клиент; Снимка: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg News

Американският технологичен гигант Apple ще започне да произвежда флагмана в портфолиото си – iPhone в Индия, съобщава индийският вестник Times of India, цитиран от ТАСС. По информация на Министерството на електрониката и информационните технологии на Индия началото на производството на смартфоните може да бъде сложено още през юни.

 От министерството отбелязват, че производството на смартфони на Apple в Индия ще „способства развитието на новите технологии“, които са необходими на страната, за да се конкурира успешно на глобално ниво. Не се съобщават конкретните времеви срокове за започване на процеса, но почти сигурно става въпрос за юни 2017.

 Още в края на януари 2015 американската корпорация заяви, че е близко до окончателно споразумение с индийското правителство за разрешение за дистрибуция на продукти на територията на страната, като остават да се уточнят някои финансови и данъчниу детайли.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини