Служебният премиер назначи още четирима зам.-министри

Предложенията за назначенията са на самите министри

Президентът Румен Радев и служебното правителство. Гербова зала на Президентството. София. 27 януари 2017. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria Президентът Румен Радев и служебното правителство. Гербова зала на Президентството. София. 27 януари 2017. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria

Служебният премиер Огнян Герджиков назначи още четирима зам.-министри - на труда и социалната политика, на културата и на младежта и спорта, на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това гласи прессъобщение на Министерския съвет.

Предложенията за назначенията са на самите министри, става ясно от съобщението. 

За зам.-министър на труда и социалната политика е назначен Лазар Лазаров, който беше зам.-министър в три предишни правителства. В момента е директор на Фонд „Условия на труд“ в социалното министерствo.

За зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначен Георги Тодоров, който в периодите август-ноември 2014 и юли 2013 – август 2014 заемаше същия пост.

През годините е работил на различни позиции в транспортното министерство, а към момента е частния сектор, предаде Investor.bg

Мая Тодорова, която заемаше същия пост в периода 2013-2014, става зам.-министър на младежта и спорта. Тя е работила като главен експерт в Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“.

Боряна Христова, бивш директор на Националната библиотека в периода 1998-2016, става зам.-министър на културата. В момента тя е професор в Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Припомняме, че Огнян Герджиков вече попълни екипа на вътрешния минитсър Пламен Узунов с трима заместници. Той назначи и един зам.-министър на външните работи и двама на отбраната.

Последни новини
Още от Новини