Русия и ОАЕ обсъдиха бъдеща координация на петролните пазари

Срещата е била вчера в Абу Даби

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров е обсъдил с представители на висшето ръководство на Обединените арабски емирства координация на съвместните действия на двете държави на глобалния пазар с петрол, съобщава руското външно министерство, цитирано от РИА Новости.

От разпространеното днес съобщение се разбира, че Лавров е бил приет от наследника на трона на Абу Даби и заместник-главнокомандващия въоръжените сили на страната – принц Мохамед ал-Нахаян. На срещата са присъствали и съветника по въпросите за национална сигурност Танхун ал-Нахаян, вицепремиерът Мансур ал-Нахаян, и външният министър и съпредседател на Руско-Емиратската търговска комисия Абдула ал-Нахаян.

Не се дават подробности за конкретните параметри на разговорите. Споменава се, че в хода на срещата са били разгледани „въпроси, свързани с поетапното укрепване на традиционно дружеските двустранни отношения, включващи поддръжка на интензивен и качествен политически диалог по ключови аспекти от глобалния и регионален дневен ред“. Според наследника на Абу Даби, за ръководството на страната взаимоотношенията с Русия са един от приоритетите във външната политика.

Основната част от разговорите е била посветена на координацията на действията на Русия и ОАЕ на световните пазари на нефт, съобщават още от ведомството, без обаче да дават допълнителни подробности за конкретно обсъдените проблеми.

Последни новини
Още от Новини