Радан Кънев оглави новото дясно обединение Нова Република

Обединението включва три партии и три неправителсвени организации

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Обединението включва три партии и три НПО. Партиите са ДСБ, Съюз за Пловдив и Българската демократична общност на Господин Товев, кандидат президент в провелите се избори. Неправителствените организации са Сдружение „Граждански блок“, Асоциация на българите в Македония, Национален клуб на жените ДСБ.

Политически говорител на новосформираната партия ще бъде Трайчо Трайков.

От „Нова Република“, заявиха, че целта им ще е увеличаване на приходите на българите и възстановяване на основополагащи институции. Цел, поставяна от почти всяка съществувала партия в България.

Главният опонент на новата „Нова Република“ ще бъде ГЕРБ, каза Кънев.

Припомняме за скорошното създаване на още една партия – Да, България на Христо Иванов. Тяхната цел е борба с корупцията. Двете новосформирани партии са опоненти на Реформаторския блок. Очакванията за партията на Христо Иванов е да получи 1,5 - 2% на предстоящите избори. Реформаторите вероятно ще вземат 4%.

Нова Република поканиха "Да,България" да се съюзят в предстоящите избори, но предложението бе отхвърлено. Канев обяви Реформаторския блок за послушно подкрепяне на ГЕРБ и, че не може да отстояват принципите си.

 

Последни новини
Още от Новини