КНСБ настоява за увеличаване на средствата за командироване

На среща със служебния министър Гълъб Донев е обсъдена и идеята за тристранно управление на Националния съвет за тристранно сътрудничество

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

КНСБ иска увеличаване на средствата за командироване, стана ясно на срещата на ръководството на синдиката със служебния министър Гълъб Донев, предаде Investor.bg

Срещата бе поискана от Конфедерацията със заявката за поставяне на ключови за синдиката въпроси, които би могло да реши служебното правителство.

Мотивите на синдиката да иска промяна в наредбата за командироване са, че много нейни членове и структури се оплакват от ниските средства, които получават, когато пътуват в страната. Предстои да се обсъди каква да е сумата за командироване на работници и служители, информират от пресцентъра на КНСБ.

На срещата с Гълъб Донев е обсъдена и идеята на синдиката за тристранно управление на администрацията на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Досега този екип управляваше административно консултативния орган.

Промяната ще помогне за по-добрата координация на дневния ред на съвета, както и за навременното информиране на социалните партньори за решенията на НСТС, посочват в мотивите си от Конфедерацията.

Преди ден КНСБ формулира исканията си към служебния кабинет. Конфедерацията на независимите синдикати в България настоя за ревизия на тригодишната бюджетна прогноза, в която е заложено замразяването на минималната работна заплата.

Организацията утре ще има среща и със служебния премиер.

Последни новини
Още от Новини