Как Lego се разширява във Великобритания въпреки Brexit

Най-големият производител на детски играчки в света добавя над 50% към офис капацитета си в Лондон

Логото на Lego по време на откриването на нов офис на Lego A/S в Лондон. 28.11.2014. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Логото на Lego по време на откриването на нов офис на Lego A/S в Лондон. 28.11.2014. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Излизането на Обединеното кралство от политическото и икономическото семейство на Европа очевидно не представлява пречка пред най-големия производител на детски играчки в света Lego, пише Bloomberg.

Lego A/S разширява базата си в британската столица Лондон, като добавя повече от 50% към офис капацитета си, отговарящ за операциите на компанията в Обединеното кралство. Това стана ясно от публикувано днес заявление на датската компания, цитирано от Bloomberg.

„Значителната експанзия“ чрез „стратегически важен офис в сърцето на Лондон“ ще бъде един от най-големите управленски центрове на компанията извън главното й управление в Западна Дания. „Офисът ще осигури повече място за настоящите служители, както и ще подсигури разширяването служителската база на Lego Group в Лондон в следващите години“, се казва още в официалното изявление на компанията.

Датската компания отваря офиса си в Лондон през 2014, като към момента в него работят 272 души. Новото съоръжение ще се намира в Plough Place, близо до сегашния офис на New Fetter Lane.

Съобщението за разширяването на дейността на най-големия производител на детски играчки в световен мащаб във Великобритания идва на фона на нарастващото напрежение в обществото и бизнеса на острова. Премиерът на страната Тереза Мей е застъпник на идеята за т.нар. hard Brexit, предвиждащ излизане от единния европейски пазар. Въпреки позицията на министър-председателя, върховният съд на Великобритания отсъди, че решението под каква форма ще излезе страната от ЕС, следва да бъде взето от парламента.

Последни новини
Още от Новини