България може да бъде устойчив партньор: Седларски

Новият министър на икономиката в служебното правителство на Огнян Герджиков пред френския и българския бизнес

Министърът на икономиката в служебния кабинет Тодор Седларски /в ляво/ и посланикът на Франция Ерик Льобедел на събитие на Френско-българската търговско-индустриална камара. София, посолство на Франция. 31/1/2017. Снимка: BloombergTVBulgaria, скрийншот Министърът на икономиката в служебния кабинет Тодор Седларски /в ляво/ и посланикът на Франция Ерик Льобедел на събитие на Френско-българската търговско-индустриална камара. София, посолство на Франция. 31/1/2017. Снимка: BloombergTVBulgaria, скрийншот

България може да бъде устойчив партньор и макроикономическите й данни показват това, каза служебният министър на икономиката Тeодор Седларски в първото си публично изявление пред френски и български инвеститори у нас.

"Франция традиционно присъства в нашите икономически отношения", каза Седларски.

„Франция е обичан партньор на България. С много голям икономически потенциал”.

Стабилните макроикономически данни на България и в периода на кризата показват, че тя може да бъде устойчив партньор, каза още министърът на икономиката пред членовете на Френско-българската търговско индустриална камара в посолството на Франция на 31 януари 2017.

„Традиционен източник на конкурентноспособност за българската икономика са чуждите инвестиции. Така че ние държим на тяхното активизиране".

България има чудесни перспективи, включително в областта на икономиката, каза посланикът на Франция Ерик Льобедел.

"Това показва добре как в период на международна несигурност икономиката може да  стане фактор на стабилността".

По данни на Френско-българската търговска камара България е привлякла 1,8 млрд. евро за 10г. преки чуждестранни инвестиции от Франция до 2015.

Четете още: Интервю на посланик Ерик Льобедел за Bloomberg TV Bulgaria от 31 януари 2017.

В организацията членуват 210 компании от двете страни.

Последни новини
Още от Новини