Забраната за влизане на граждани от някои страни в САЩ е погрешна стъпка

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел днес в Брюксел

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Указът на американския президент Доналд Тръмп, забраняващ влизането в САЩ на граждани и бежанци от няколко предимно мюсюлмански страни, е погрешен и не може да бъде оправдан със съображения за сигурност. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, посочи в Берлин нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от DPA.

"Тя е убедена, че дори необходимата решителна борба срещу тероризма не оправдава поставянето под общо подозрение на хора с определен произход или определено вероизповедание", посочи Зайберт. 

Меркел изразява съжаление за наложената в САЩ забрана и е изразила своята загриженост по този повод пред президента Тръмп в телефонния им разговор вчера, посочи нейният говорител. Тя е напомнила също така, че Женевските конвенции изискват международната общност да приема бежанци от войни по хуманитарни съображения, добави Зайберт.

Той каза още, че германското правителство сега ще разгледа последствията от американската забрана за германски граждани с двойна националност и "ще защитава техните интереси, ако се наложи, пред нашите американски партньори", предаде Investor.bg

Последни новини
Още от Новини