Southwest очаква данъчна и регулаторна реформа от Тръмп

Гари Кели, директор на Southwest Airlines

Гари Кели, директор на Southwest Airlines Ню Йорк. 8 декември 2016. Photographer: Kholood Eid/Bloomberg Гари Кели, директор на Southwest Airlines Ню Йорк. 8 декември 2016. Photographer: Kholood Eid/Bloomberg

Как ще се отрази протекционизмът в Америка? Какви са очакванията на Southwest Airlines от новата администрация на Доналд Тръмп и каква е стратегията й за 2017 - интервю на Гари Кели, директор на Southwest Airlines за Bloomberg.

 

"Но във всеки един момент имаме нужда от още стотици самолети, при всички възможности, които имаме. Затова ако не можем да летим до някои пазари, най-хубавото в това, че сме авиокомпания е, че можем да си вземем самолетите и да ги разположим някъде другаде", каза Кели.

"Ще искаме реформа на корпоративните данъци и реформа на авиационните такси, наред с модернизацията на управлението на въздушния трафик.

Това ще е добре за авиацията и за нашата страна".

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Southwest Airlines Co. избърза да подпише договор и да стане първия клиент за новия Boeing 737 Max, който скоро трябва да стане най-популярния самолет в небето и да замени по-малко икономичните машини в световните флотилии, съобщава Bloomberg.

Но компанията няма да е първата, която ще лети и получи новите самолети, а Norwegian, който ще ги получи на 8 май 2017.

Демонстрационен полет на Boeing 737 max  по време на авиошоуто във Фарнбъро на 17 юли 2017. Великобритания. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg.

Southwest е най-големия клиент на Boeing за 737 и участва в неговия редизайн, включително разработката на по-мощен двигател.

През 2011 базираната в Далас Тексас авиокомпания направи първата си поръчка за 737 Max, след Norwegian и индонезийската Lion Air.

На 26 януари директорът на Southwest Гари Кели каза, че първите 200 самолета 737 Max ще бъдат доставени до юли – два месеца по-рано от очакваното.

Последни новини
Още от Новини