Путин ще разговаря с Тръмп за първи път след встъпването му в длъжност

Разговорът ще има по-скоро дипломатичен характер

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Руският президент Владимир Путин ще разговаря с Доналд Тръмп за първи път след встъпването му в длъжност. Разговорът ще се проведе по телефон. Това ще са първите официални дискусии, в които и двамата са с президентски титли, съобщи Bloomberg. 

Планувано е двамата лидери да обсъдят руско-американските отношения, въпреки че от Кремъл не очакват обсъждане на целия спектър от проблеми. Според тях разговорът ще има по-скоро дипломатичен характер. Говорителят на президента Путин Дмитри Песков каза, че няма информация относно това дали САЩ ще вдигнат санкциите към Русия за случилото се в Крим и конфликтите в Източна Украйна.

Отношенията между Путин и Тръмп се следят изкъсо от американските служби заради спекулациите, че Путин е помогнал на американския си колега да победи Хилъри Клинтън на провелите се избори. Първото нещо, което Доналд Тръмп каза след встъпването си в длъжност относно Русия е, че ако Путин го харесва, то това е полезно, а не заплашително. Също така каза, че Русия може да помогне на Америка да победи Ислямска държава. Кремъл предаде, че Путин е поздравил Тръмп чрез телеграма ден след победата му на изборите на 8 ноември. 

Последни новини
Още от Новини