В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

През следващите 5-8 години технологиите ще бъдат най-добрата инвестиция

Герд Леонард, футуролог и философ, В развитие, 26.01.2017

Герд Леонард, футуролог и философ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Герд Леонард, футуролог и философ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През следващите 5-8 години технологиите ще бъдат най-добрата инвестиция, тъй като създават ефективност. Това коментира футурологът Герд Леонард в интервю на Делян Петришки в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Герд Леонард беше в София по покана на EY по случай 25 години присъствието на компанията в България. 

По думите му съществуват значими инвестиции като облачнитe програми, изкуствения интелект и роботиката, които ще бъдат добра възможност през следващите 5 години.

"През следващите около 10 години ще преминем в едно пост-капиталистическо общество, защото сме решили много основни проблеми. Това ще промени инвестирането из основи. В момента всичко се върти около печалбата и растежа, но в един момент това ще приключи, защото ще сме достигнали максималния възможен растеж", обясни той. 

Футурологът коментира и развитието на трансгенетиката. По думите му проблемът е, че нямаме глобална рамка за контрол. "Методът "Криспър" позволи на хората да правят неща, които преди изискваха лаборатория за $100 млн., за да бъдат постигнати. Сега същата работа може да се свърши за $50 хил. в малка лаборатория в Китай", обясни той. 

"Решението е да се създаде механизъм за сътрудничество, за да не излязат нещата извън контрол. Но бих казал, че по отношение на генетиката все още сме много далеч от предела на възможностите ни", отбеляза Леонард. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие