Тръмп връща производството в САЩ

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Президентът Доналд Тръмп на среща с Мери Бара, директор на General Motors, в ляво left и Серджо Марчионе, директор на Fiat Chrysler, втори от дясно в зала Рузвелт в Белия дом. 24/1/2017. Photographer: Shawn Thew/Pool via Bloomberg Президентът Доналд Тръмп на среща с Мери Бара, директор на General Motors, в ляво left и Серджо Марчионе, директор на Fiat Chrysler, втори от дясно в зала Рузвелт в Белия дом. 24/1/2017. Photographer: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

След месеци на силна критика към автопроизводителите за изнасяне на нови работни места в чужбина президентът Доналд Тръмп покани на 24 януари 2017. в Белия дом изпълнителните директори на най-големите автопроизводители.

Пред директорите на General Motors Co., Fiat Chrysler Automobiles NV и Ford Motor Co. Тръмп изброи инициативи, които ще им предложи, за да отворят нови заводи в САЩ.

"Ще направим процеса много по-прост за автомобилните компании и всички, които искат да правят бизнес в САЩ. Ще видите, че от много трудно, ще стане много лесно", каза Тръмп.

Чуйте във видеото.

По-рано президентът Тръмп ускори строителството на тръбопроводите Keystone XL и връзката през Дакота.

Последни новини
Още от Новини