Румен Радев официално встъпи в длъжност

Предаването на властта на Дондуков 2

Досегашният президент Росен Плевнелиев и новият президент Румен Радев в Гербова зала на Президентството. София, 22 януари 2017. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria Досегашният президент Росен Плевнелиев и новият президент Румен Радев в Гербова зала на Президентството. София, 22 януари 2017. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria

Президентът Румен Радев официално встъпи в длъжност като държавен глава и главнокомандващ на армията, приемайки поста от Росен Плевнелиев на официална церемония в София на 22 януари 2017.

„Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето. Дължим го на себе си и на нашите деца, както и на предците си”, каза Радев.

В речта при встъпването си в длъжност Румен Радев каза, че ще бъде президент на всички българи, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия.

„Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно – ще бъде президент, който безкомпромисно отстоява правата, интересите, достойнството на своя народ”, каза Радев.

 

Последни новини
Още от Новини