ГЕРБ цели да събере над 1 млн. гласа на предсрочните избори

Членовете на ГЕРБ са твърдо срещу сътрудничество с ДПС и БСП

Цветан Цветанов заместник-председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. София, 2 декември 2016. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria Цветан Цветанов заместник-председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. София, 2 декември 2016. Снимка: Олег Попов/BloombergTVBulgaria

Трябва да има по-различен подход към кампанията за предсрочните избори, с акцент върху секторните политики, важни за отделните райони. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов пред кметовете на общините, управлявани от ГЕРБ, министри, представители на областните ръководства, депутати в Националната работна среща на формацията. Той представи пред тях анализ на резултатите от изминалите президентски избори. В същото време постави за цел на предсрочния вот ГЕРБ да събере поне над 1 милион гласа като цел, за да има комфорт при следващо управление, предава БТА, цитирана от Investor.bg.

От проведено вътрешно-структурно онлайн запитване ставало ясно, че кампанията не трябва да бъде открита в зала "Арена Армеец", както винаги досега, заради лошите метеорологични условия. ГЕРБ обаче твърдо ще провежда срещи "лице в лице" с кратки и ясни послания.

Цветанов отчете, че отминалата президентска кампания партията е започнала позитивно, но без ясен кандидат, което било обусловено от различни фактори. Слоганът бе обявен преди да е известно името на претендента за "Дондуков"2, което също, според него, вероятно е било негативно. Но все пак на първия тур е бил мобилизиран целият твърд партиен електорат от около 840 000 души.

Реформаторският блок с 62 на сто, Обединените патриоти - с 46 процента, следвани от формацията на Веселин Марешки - 45 на сто, "Да , България" на Христо Иванов, ДСБ са сред най-желаните партньори според запитаните.

Членовете на ГЕРБ са твърдо срещу сътрудничество с ДПС и БСП.

Здравеопазване, правосъдие, образование, общо благоустрояване и стандарт на хората, вътрешен ред и сигурност са секторите, на които най-много държат членовете на ГЕРБ сега, според резултатите от анкетата, информира Цветан Цветанов.

Нашите кампании винаги са били честни, но във всяка една кампания вече има сериозен политически популизъм, обясни той. И с поглед назад добави, че за президентския вот не са успели да покажат по най-добрия начин постиженията в отделните политики на партията. 

Не дадохме категорични политически аргументи на структурите, посочи още Цветанов друга причина за недоброто представяне на изминалия вот за държавен глава.

Ръководството не е успяло и да обясни решението на правителството да смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с Кристалина Георгиева. 

„Вече имаме становища от основните европейски комисари, а в понеделник ще искам и от Европейската комисия становище за коя програма се очаква да бъде спирана”, заяви премиерът в оставка. Във Facebook той дори публикува изказване на комисар Корина Крецу, че усвояването на европейските средства в България върви по план.

Последни новини
Още от Новини