UBS: Ръстът ни се дължи на американски клиенти

Разговор със Сержио Ермоти, гл. изп. директор на UBS

Сержио Ермоти, гл. изп. директор на UBS, на форума в Давос. 19.01.2017. Снимка: Simon Dawson Сержио Ермоти, гл. изп. директор на UBS, на форума в Давос. 19.01.2017. Снимка: Simon Dawson

Най-голямата швейцарска банка очаква около 50 милиарда долара приходи през 2017, само от разделите "управление на активи" и "управление на личното богатство". Ниските лихви ще ограничат количеството нови клиенти и активи, които банката ще поеме.

"Ръстът ни ще е сравним с успехите ни през последните няколко години" - добави още изпълнителният директор на UBS. През 2015 разделът за управление на личното богатство бе отговорен за капиталов прилив от 22.8 милиарда долара, докато раздел управление на активи отчете капиталов отлив.

През 2012 UBS Group се оддръпна от голяма част от инвестиционното банкиране, като откри по-стабилен и доходоносен източник на приходи. Инвеститори се притекоха към банката след промяната в курса и управлението, привлечени от обещанията за равна делба на печалбите, което г-н Ермоти изпълнява, като същевременно заделя капитал за растеж и по случай новите държавни банкови регулации.

Още във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини