Глобалният смарт моден пазар ще достигне $2,93 млрд. до 2022

Средният годишен ръст на смарт облеклата и аксесоарите ще е 117%

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Световният пазар на модни стоки ще достигне $2,93 млрд. до 2022. Това сочат прогнозните данни от доклада на американската маркетингова агенция Research and Markets "Световен смарт моден пазар (облекло и аксесоари) 2016-2022)".

Очакваният съставен среден годишен ръст е 117% през прогнозния период 2016-2022. 

Спортната индустрия бе първата, която стартира т.нар. "смарт модна" тенденция, която помага за мониторинг на емоциите, следене на сърдечния ритъм и много други, без аксесоарите или облеклото да е свързано с мобилен телефон или смарт часовник.

Пазарът в сегмента "смарт мода" ще расте, благодарение на технологичния напредък за проследяване на личното здравословно състояние. По-голямата част от компаниите се фокусират върху фитнес облеклото, опитвайки се да приложат повече сензори и апликации. 

Като различни сегменти в този пазар се очертават: тениски, бельо, чорапи, якета, обувки и други. Лъвският пай от бизнеса на смарт модни стоки според прогнозите на анализаторите, ще се падне на тениските и панталоните, които се очаква да  достигнат пазарен обем от $1,074 млн. до 2022.

Пазарът на тениски и панталони расте, защото повечето от устройствата за проследяване на здравословното състояние се вграждат именно в тях.

Пазарът на смарт аксесоари се сегментира на бижута, чанти, портфейли и др. На този пазар водеща роля ще играят бижутата, като се очаква до 2022 те да формират пазарен дял на стойност $89 млн., отчитайки съставен среден годишен ръст в размер на 118%.

Последни новини
Още от Новини