Ще стане ли Великобритания данъчен рай

Какво вещае Brexit

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Великобритания може да се превърне в данъчен рай след Brexit. Ако страната излезе от ЕС без достъп до пазара, трябва да сменим икономическия модел, смята финансовият министър Филип Хамънд, пише Independent, цитиран от Investor.bg.

Премиерът на страната Тереза Мей ще сподели своите планове за Brexit с парламента във вторник, 17.01.2017. Очакванията в Лондон са, че тя ще предупреди за възможност за излизане от единния европейски съюз, Митническия съюз и юрисдикцията на Европейския съд.

Великобритания ще опита да ограничи и броя на мигрантите от ЕС в страната.

Дни преди това, Хамънд коментира пред германското издание Welt am Sonntag, че излизането от ЕС и загубата на достъпа до единния пазар ще доведе до загуби за икономиката. Затова и страната може да премине към мерки, които да запазят конкурентоспособността й в световен мащаб. Една от тях е намаляването на данъците.

"Бъдете сигурни, че ще направим това, което е необходими", каза още той на въпрос дали Великобритания ще се превърне в данъчен рай. Ако страната излезе от ЕС без достъп до пазара, ще бъдем принудени да променим икономическия модел, допълни още той.

Филип Хамънд коментира още и плановете за ограничаване на миграцията, каквито бяха посланията на британците по време на референдума. Той обясни, че към момента Лондон няма никакъв контрол върху политиката по миграцията.

"Това трябва да спре. Това беше посланието на британците на 23 юни", допълни Хамънд.

Последни новини
Още от Новини