Марин Льо Пен на неочаквана визита в Ню Йорк

Посещението на Льо Пен в САЩ се случва едва 4 месеца преди президентските избори във Франция, където лидерът на Националния фронт води в социологическите проучвания

Марин льо Пен, лидер на Националния фронт в централата на партията в Париж, по време на откриването на предизборната й кампания. 16 ноември 2016. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Марин льо Пен, лидер на Националния фронт в централата на партията в Париж, по време на откриването на предизборната й кампания. 16 ноември 2016. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Лидерът на крайнодясната френска партия Национален фронт Марин Льо Пен е на неочаквана визита в Ню Йорк, пише Bloomberg. Посещението на Льо Пен в САЩ се случва едва 4 седмици преди президентските избори във Франция, като именно тя е считана за големия фаворит за наследник на сегашния президент Франсоа Оланд.

Точната цел на посещението не е ясна, като не се очаква Льо Пен да се срещне с новоизбрания държавен глава на САЩ Доналд Тръмп, към чиито идеи тя нееднократно е показвала афинитет. „Това не влиза в дневния ѝ ред“, заявява началникът на щаба на лидера на Националния фронт Дейвид Раклин. „Не даваме информация относно частни визити“, допълва той.

Самият Тръмп от своя страна също не е планирал среща с Льо Пен, информира източник от обкръжението му, пожелал да остане анонимен.

Марин Льо Пен ще започне официалната си кампания на 4 февруари, като за тази дата е планирана среща със симпатизанти в Лион. Лидерът на Националния фронт нееднократно е заявявала симпатиите си към Доналд Тръмп, наричайки го „знак за надежда“ за европейските политици, борещи се със статуквото.

Самият Тръмп също се е срещал с антиевропейски настроени политици от Стария континент. Един от тях бе и лидерът на британската UKIP Найджъл Фараж, който дори взе участие и предизборната кампания на милиардера.

Последни новини
Още от Новини