В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кого ще повлече външната икономическа политика на Тръмп

Славчо Маринов, пазарен анализатор, В развитие, 11.01.2017

Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп говори по време на кампанията си в Аризона Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп говори по време на кампанията си в Аризона Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Доналд Тръмп планира да въведе 45% мито за китайски стоки и 35% за мексикански. Това заяви пазарният анализатор Славчо Маринов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

В допълнение той смята да ограничи миграцията на нискоквалифицирани работници, но и планира да удари американските аутсорсинг фирми, каза Маринов. От това ще пострадат американските компании, работещи в строителството, земеделието и газираните напитки, които използват много базирани на царевицата подсладители, добави той. 

Тръмп е дал заявка, че ще преразгледа санкциите срещи Иран, каза анализаторът. Това също може да се разтълкува като протекционистична политика, тъй като американските шистови производители на петрол се нуждаят от всичките глътки въздух, до които могат да получат, допълни Маринов. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие