Alibaba обмисля изграждане на европейски логистичен център в България

Китайски инвеститори се срещнаха с Борисов днес, 11.01.2017

Снимка: Albin Lohr-Jones/Pool via Bloomberg Снимка: Albin Lohr-Jones/Pool via Bloomberg

Китайската компания за електронна търговия Alibaba обмисля изграждането на европейски логистичен център в България, заяви българското правителство но своя уебсайт, както и информационна агенция Xinhua днес, 11.01.2016.

Все още няма коментар от Alibaba.

Представители на Alibaba Group, GS-Solar Company и GoldPoly Group се срещнаха с българския премиер в оставка Бойко Борисов днес, за да проучат инвестиционните възможности, заявиха от правителството.

България може да се възползва от плановете на Китай да разшири присъствието си в Източна Европа в рамките на стратегията One Belt, One Road, който цели да разкрие нови експортни пазари по пътя между Азия и Европа.

"Инвестиционните идеи на Alibaba Group са свързани с изграждането на логистичен център, който да подкрепя дейността на компанията в Европа. Проектът ще включва и търговия с български проудкти и храни на международните пазари", заявиха от правителството. 

Производителят на соларни модули GS-Solar, обмисля изграждането на завод за соларни панели, а GoldPoly Group се интересува от българската тютюнена индустрия. 

Последни новини
Още от Новини