Тръмп назначи зет си за старши съветник в Белия дом

Джаред Кушнер ще е една от най-влиятелните фигури в САЩ, ако се пребори с федералния закон срещу непотизма

Доналд Тръмп по време на кампанията си за президент през 2016, следван от дъщеря си Иванка Тръмп и съпругът й - Джаред Кушнер. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп по време на кампанията си за президент през 2016, следван от дъщеря си Иванка Тръмп и съпругът й - Джаред Кушнер. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Новоизбраният президент Доналд Тръмп наема зет си - Джаред Кушнер, за старши съветник в Белия дом, давайки на кариерата му невероятен тласък и превръщайки го в една от най-влиятелните фигури в администрацията. 

Кушнер, който навършва 36 във вторник, 11.01.2017, ще се потопи в едни от най-сложните проблеми, пред които се изправя новата администрация като търговските сделки и мирът в Близкия Изток.

В опита си да избегне финансов конфликт на интереси, Кушнер планира да продаде на членове на семейството по-голямата част от значителните си активи. От друга страна Кушнер няма да получава никаква заплата от новата си длъжност, твърдят запознати. 

Друго препятствие, с което Кушнер ще трябва да се пребори, е Федералният закон за анти-непотизъм, който забранява наемане на роднини и родственици като служители и стимулиране на техния напредък в кариерата. Адвокатът на Кушнер твърди, че законът не му забранява да служи на родината си, след като не получава заплата, но други негови колеги не са съгласни с това.

Кушнер ще подаде оставка от позицията си на главен изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти Kushner Cos. и като издател на вестник New York Observer, твърди адвокатът му, Джейми Горелик.

Последни новини
Още от Новини