И 11 януари е неучебен за София

Съобщение на Регионалния инспекторат по образованието-София-град

Валежите от сняг в София продължават и на 10 януари 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валежите от сняг в София продължават и на 10 януари 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

11 януари, сряда също е неучебен ден за учениците в София-град, заради влошената метеорологична обстановка, съобщи Регионалният инспекторат по образованието на сайта си.

Това е третото удължаване на Коледната ваканцията за децата, която започна на 24 декември и трябваше да приключи на 4 януари. Решенито бе взето на основание на заповед на кмета на София.

9 и 10 януари бяха обявени за неучебни заради ниските температури. Оказа се, че след като почти три седмици бяха затворени, училищата не могат да бъдат стоплени. Решението за това удължаване взе кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Преди това Министерството на образованието обяви за цялата страна 5 и 6 януари за дни без занятия.

Заради ниските температури МОН препоръчва на директорите на училища часовете "в следващите дни" да бъдат намалени като започват в 08:30 часа и приключват до 17:30 часа, пише още на сайта на РИО. Не е ясно кои са "следващите дни" и дали се отнася за всички ученици.

Отоплението се оказва проблем за училищата, които не са санирани. Това заяви директорът на 93-то СУ "Александър Теодоров-Балан" Евдокия Гергова в "Бизнес старт" с Йоанна Николова.

Повечето родители и ученици научават от медиите кога няма да учат; училищата нямат практика нито да пишат на учениците си мейли, нито да се обаждат по телефон, нито да съобщават на сайтовете си, с малки изключения.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини