Избран е изпълнителят на участъка Ябланица - Боаза от АМ Хемус

Предложената цена е 54,9 млн. лв. без ДДС за десеткилометровата отсечка

Източник: Агенция "Пътна инфраструктура" Източник: Агенция "Пътна инфраструктура"

Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ - участъкът между Ябланица и Боаза, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирана от Investor.bg.

Класираният на първо място кандидат е „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват: „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Предложената цена от дружеството е 54,9 млн. лв. без ДДС. 

Срокът за изпълнение на обществената поръчка за изготвяне на технически проект и строителство на отсечката от аутобана е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.

Предвидено е построяването на 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка.

Ще бъде изградена и етапна връзка с път I-4 Коритна - Белокопитово за проектна скорост 60 км/ч.

Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Припомняме, че при отварянето на ценовите оферти най-ниска цена за строителството на отсечката предложи обединението “АМ Хемус 1 – 2016” - малко над 54,6 млн. лева без ДДС при индикативен бюджет от 80 млн. лева.

На следващо място по най-ниска цена бе офертата на „ХВП Ябланица“ ДЗЗД. 

Последни новини
Още от Новини