Столична община удължи ваканцията до 11 януари

Причината са студените класни стаи

Учебници. Снимка: BloombergTVBulgaria Учебници. Снимка: BloombergTVBulgaria

Училищата на територията на София-град също получиха още 2 дни ваканция заради студеното време. Те няма да учат и на 9 и 10 януари със заповед на кмета на общината Йорданка Фандъкова съобщава Столичният инспекторат по образованието на 8 януари 2017.

На 6 януари Министерството на образованието обяви удължаване на ваканцията за областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и за общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополовград, Луковит, Стражица, Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски.

В Ямболска област заради грипа МОН също даде допълнителни дни почивка до 11 януари включително.

МОН препоръча на кметовете на общини да удължат ученическата ваканция.

По график Коледната ваканция трябваше да приключи на 4 януари, след като започна на 24 декември. Следващата е междусрочната - 04.02.2017 г. – 08.02.2017 г. вкл. – за I - XI клас.

Учебното съдържание ще бъде преструктурирано от учителите и одобрено от директорите на училищата, съгласувано с началника на РУО, съобщава Столичният инспекторат по образованието.

По-късно МОН обяви на страницата си, че 9 януари е неучебен ден за всички 27 области. Кметовете трябва да решат дали да отменят занятията и на 10 и 11 януари.

Последни новини
Още от Новини