Обстановката в страната се нормализира

Към момента няма бедстващи хора и хора в критично състояние

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Обстановката в страна е нормализирана. Към момента няма бедстващи хора и хора в критично състояние, до които не може да достигне помощ в зимната обстановка.Това заяви на брифинг министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

Нощта е преминала сравнително спокойно.

През нощта туристически автобус с 40 японски туристи въпреки забраната е навлязъл в затворения път Шумен-Разград, след което е затънал в преспите и се е наложила спасителна операция, предаде Investor.bg

Министърът на регионалното развитие каза, че на фирмата, която не е спазила изискванията за забрана на движението, ще бъде потърсена отговорност и ще бъдат наложени санкции.

В Североизточна България вече ситуацията не е толкова критична, казаха от щаба, но все още остават навяванията и силният вятър в момента е около 60 километра в час.

В 6 часа тази сутрин е бил отворен главният път Варна-Добрич и така вече няма области, които да са откъснати от останалата част на страната.

Все пак обстановката в Североизточна България остава усложнена, каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението“. Той допълни, че 90 населени места са били без ток сутринта.

Допълнително Българската армия ще мобилизира ресурси в Североизточна България, за да подпомогне усилията на Енерго-Про да възстанови електроподаването.

Последни новини
Още от Новини