Как VR ще измести iPhone

Джин Манстър, Loup Ventures

Посетителка пробва по време на CES 2017 очила за виртуална реалност R-9 на Osterhout Design Group Inc. по  време на пресконференцията на Qualcomm Inc. Лас Вегас, Невада, САЩ. 3 януари 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Посетителка пробва по време на CES 2017 очила за виртуална реалност R-9 на Osterhout Design Group Inc. по време на пресконференцията на Qualcomm Inc. Лас Вегас, Невада, САЩ. 3 януари 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Виртуалната реалност буди интерес с цел развлечения, показва най-новото проучване на Loup Ventures, публикувано на 3 януари 2017.

„Бяхме изненадани, че игрите не са начело в списъка”, съобщава компанията на сайта си.

Най-висок интерес за използване на VR е за гледане на филми, телевизия или друго пасивно съдържание, обучение и образование, и на трето място – игри.

„Слабият интерес като цяло към VR не е изненада.

Смятаме, че данните показват ранния етап от развитието на виртуалната реалност, като същевременно има ясни признаци на приемане и интерес към нея.

Засега развлеченията остават в центъра на предложенията на VR към масовия потребител, но игрите ще бъдат морковът за запалените потребители, който ще развие технологията”.

Чуйте цялото на основателя на Loup Ventures Джин Манстър за Кори Джонсън от Bloomberg.

Loup Ventures създаде Индекс на вълнението от виртуалната реалност.  Към 3 януари той е на ниво 10,2. "VR още далеч не е мейнстрийм и днес има само няколко милиона потребители в света", съобщава компанията на сайта си.

Потребител изпробва шлема Daydream View на Google за виртуална реалност в офиса на компанията в Лондон, Кингс Крос. Великобритания. 15 ноември 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg.

Технологичният анализатор титулован със звезден статут Джин Манстър напусна брокерската компания Piper Jaffray Cos. в началото на декември след 21-годишна кариера, за да основе Loup Ventures - фонд за рисков капитал, който ще инвестира в стартъпи за виртуална реалност /VR/, разширена реалност /AR/, изкуствен интелект /AI/ и роботика.

"Светът ще се промени много силно. Съчетанието на тези четири теми ще бъде по-силна промяна, отколкото мобилните телефони или интернет предизвикаха навремето.

Смятаме, че с времето 70% от работните места ще бъдат в този сектор, каза Манстър в интервюто си за Кори Джонсън от Bloomberg.

Loup Ventures, който ще инвестира в стартъпи на ранен етап от развитието иска да набере 20 млн. долара. Ще инвестира на цялата територия на САЩ и „дори в чужбина”, каза Манстър.

Последни новини
Още от Новини