Къде печелят най-много чуждестранните служители

Швейцария на върха на класацията във финансово отношение

Изглед от Цюрих, Швейцария. Снимка: Bloomberg Изглед от Цюрих, Швейцария. Снимка: Bloomberg

Струва си да се преместиш да работиш в Швейцария, показва ново проучване на HSBC Holdings.

Работещите в чужбина, които намират препитание в Швейцария – домът на големи компании като UBS, Novartis и Glencore – печелят средно по $188 275 на година. Това е най-високото ниво на годишно възнаграждение в света и почти двойно над средното равнище за всички страни, пише Bloomberg.

Директорът за проучването Дийн Блекбърн казва, че чуждестранните служители в Швейцария поставят страната на високи позиции, както по отношение на финансовата част, така и по отношение на качеството на личния живот. Комбинацията от високи заплати и отлична работна етика поставя Швейцария на върха на класация при желаните места за правене на кариера в чужбина.

Източник: Bloomberg по данни на HSBC

Парите не са единствената причина, която привлича чуждестранни служители към Швейцария. 69% от респондентите в проучването на HSBC казват, че балансът между работата и личния им живот се е подобрил в страната, а 61% от тях определят работната култура като по-добра в сравнение със страната, от която идва съответния чуждестранен служител.

На второ и трето място в тази класация остават Германия и Швеция, макар и там заплатите да са близки или дори под средните за чуждестранни служители в световен мащаб. Германия предлага най-голяма сигурност по отношение на работата за чуждестранни служители, а в Швеция хората се радват на отличен баланс между работа и личен живот.

В тази връзка недостатъците на Швейцария като място за работа на чуждестранни служители са свързани с невъзможността за поддържане на връзки и вълнуващ социален живот, както и с високите разходи за живот.

Най-щедри цялостни работни пакети от възнаграждения и облаги като здравни осигуровки и средства за пътувания до дома предлагат страните от Близкия изток като Бахрейн и Обединените арабски емирства.

Хонконг и Сингапур от своя страна са на върха на класацията по отношение на кариерното развитие.

 

Последни новини
Още от Новини