Южна Корея забрани вноса на някои модели автомобили

Мярката се налага заради разследване на модели на BMW, Porsche и Nissan в нарушение на стандартите за вредните емисии

Логото на BMW. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Логото на BMW. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Южна Корея забрани вноса на някои модели автомобили на BMW, Porsche и Nissan заради сгрешена документация. Мярката се налага заради разследване на модели автомобили в нарушение на стандартите за вредните емисии, предава Investor.bg.

Корейските офиси на компаниите са глобени със 7,2 млрд. вона ($5,9 млн.) от министерството на околната среда на страната. Засегнати са над 4 500 автомобила, които вече са продадени в страната.

Говорителите на южнокорейските офиси на Nissan Motor и BMW потвърждават констатациите на южнокорейското правителство. Двете компании посочват, че ще се опитат да сертифицират наново засегнатите модели. Говорител на Porsche, която е собственост на германския гигант Volkswagen, още не е открит за коментар.

Продажбите в Южна Корея на почти всички модели на Volkswagen бяха спрени още през август миналата година заради скандала с манипулираните вредни емисии на дизеловите модели на компанията, припомня информационната агенция.

Сеул повдигна и криминални обвинения срещу петима бивши и настоящи директори на южнокорейското звено на германския концерн и глоби компанията с рекордните 37,3 млрд. вона.

Заради скандала с Volkswagen Южна Корея поиска данни за излъчваните вредни емисии на моделите, произвеждани от повече от 12 чуждестранни автомобилни компании.  

Последни новини
Още от Новини