Тръмп противопостави Lockheed и Boeing в туит

Ричард Абулафия, вицепрезидент Анализи, Teal Group и Джордж Фъргюсън, Bloomberg Intelligence

F-35 на Lockheed Martin Corp., демонстрация по време на авиошоуто във Фарнбъро, Великобритания. 13 юли 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg F-35 на Lockheed Martin Corp., демонстрация по време на авиошоуто във Фарнбъро, Великобритания. 13 юли 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Новоизбраният президент Доналд Тръмп отново посегна към Туитър, за да оспори разходите за F-35. „На базата на огромните разходи на Lockheed Martin за F-35, поисках Boeing да направи оферта за подобен F-18 Super Hornet”, написа Тръмп.

F-18 на Boeing, демонстрация на авиошоуто в Бурже, Франция. 19 юни 2007. Photographer: Antoine Antoniol/Bloomberg News.

Главният изпълнителен директор на Lockheed Martin Мерилин Хюсън каза на новоизбрания президент Доналд Тръмп в петък, че се ангажира с намаляване на разходите за производство на F-35. Компанията написа отговора си също в Туитър.

Разходите на програмата на F-35 на Lockheed Martin стигнаха 379 млрд. долара. Тя е от критично значение за продажбите на компанията, след като през 2015 реализира 20% от общите й приходи от 46,1 млрд.долара.

F-18 на Boeing е по-стара програма от F-35 и не притежава стелт възможностите на новия самолет.

„Освен ако законите на физиката не се променят, не можете да превърнете един самолет от 80-те години, който не е стелт, има два двигателя, използва се на самолетоносачи в многоцелеви стелт изтребител от 21в.”, написаха Vertical Research Partners в петък.

Ричард Абулафия, вицепрезидент Анализи, Teal Group и Джордж Фъргюсън, Bloomberg Intelligence за това колко е реалистично новоизбраният президент Доналд Тръмп да говори за смяна на бойната авиация.

Чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини