HomeMax раздава близо 600 кг мед на домове за стари хора

Инициативата на търговската верига продължава и през следващата година

Снимка: HomeMax Снимка: HomeMax

Близо 600 кг мед произведоха пчелните кошери, които HomeMax разположи върху магазините си из цялата страна. Той ще бъде дарен на домовете за стари хора в София, Бургас, Варна, Плевен, Русе и Стара Загора в началото на идващата 2017-а година. С реализацията на експериментa “Градските пчели на HomeMax“ търговската верига цели да привлeче вниманието на обществеността върху важната ролята на пчелите и значението им за опазването на биоразнообразието.

Най-много мед през тази година произведоха кошерите върху магазина на HomeMax в Бургас. За тях се грижи Георги Кръстев. Той беше награден за усилията си на официална церемония в магазина на търговската верига на бул. „Владимир Вазов“ №83 в София. Ваучери за покупки и грамоти получиха и други негови колеги, които се грижат за градските пчелички на HomeMax във Варна, Плевен, Русе и Стара Загора.

Инициативата на търговската верига продължава и през следващата година. Кошерите върху всички обекти на HomeMax са подменени с нови, като от веригата се надяват на още по-голям добив на мед, който да дарят.

Последни новини
Още от Новини