Alibaba отново нарочен за фалшификати

Коментар на Реми Иноченцио от Bloomberg

Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Alibaba Group Holding Ltd. отново бе обявен за платформа, която позволява търговията с продукти, нарушаващи авторските права. САЩ я включи в черния списък само 4г. след като компанията успя да изчисти името си, съобщи Bloomberg.

Американският Офис на търговските представителства в сряда, 21 декември 2016 пак включи Taobao на Alibaba в списъка Notorious Markets, посочвайки неприемливо високо ниво на докладвани фалшификати и пиратство. Базираната в Ханджоу компания обяви, че е разочарована от решението. Alibaba твърди, че полага всички усилия за борба с фалшификатите. Най-голямата интернет компания в Азия сега се оказва в същия списък като торента Pirate Bay и сайтовете за стоки втора употреба от Бразилия и Нигерия. Акциите на Alibaba се понижиха с 0,7% в Ню Йорк по време на търговията в сряда.

Чуйте коментара във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини