Френска компания отваря 700 нови работни места край Пловдив

Новият завод ще е за производство на врати за самолети

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Френският бизнес има голямо търсене за сектора на индустрията в България. Търсене с цел отваряне на заводи в страната. Скоро край Пловдив ще отвори завод за строеж на врати за самолети, който ще донесе 700 нови работни места.

Това заяви в интервю за Силвия Грозева от Bloomberg TV Bulgaria Стефан Дьолае, президент на Френско-българската търговско-индустриална камара.

По думите му през 2016 френските инвестиции са се увеличили. „Всички макроикономически индикатори на България са в зелено, а за съжаление изпаднахме в политическа несигурност и нестабилност. Това очевидно не е позитивно за бъдещите инвестиции – от Франция и други страни в България“, коментира Дьолае.

„Но като цяло 2016 беше много позитивна“, добави президентът на Френско-българската търговско-индустриална камара.

Базираната в Тулуза Латекоер /Latécoère/ отваря нови обекти в Тулуза и България, съобщи френската преса през лятото. За Bloomberg TV Bulgaria Стефан Дьолае също потвърди, че става въпрос за Latécoère.

Групата има заводи в Бразилия, САЩ и Мексико, а в региона - в Хамбург-Германия, Прага-Чехия, както и в Мароко и Тунис.

През юни компанията обяви стратегически план за преструктуриране 2020, който предвижда инвестиции в страни с по-ниски разходи за труд и закриване на 236 работни места във Франция. Целта на програмата с инвестиции от 100 млн. евро е възстановяване на конкурентноспособността на компанията.

Компанията прави врати самолети Airbus A320, A380, Boeing B787, B777, Bombardier CRJ, Dassault 7X, 8X, Embraer E-Jets, според сайта й.

Последни новини
Още от Новини