Български стартъп се бори срещу недостига на кадри в IT сектора

Едно от решенията е повишаване на удовлетвореността

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Code Agents е български стартъп, който си поставя за цел да се бори срещу недостигa на кадри в ИТ сектора. Той е проект на софтуерни инженери, насочен към оптимизиране на човешките ресурси в ИТ бранша, съобщават създателите му.

Според тях едно от решенията с недостига на програмисти и корпоративното номадство може да се реши с повишаване на удовлетвореността. 

Авторите на идеята са решили да предлагат автоматизирана, комплексна услуга, пише Investor.bg

От една страна, тя е свързана с удовлетвореността на служителите в настоящата им компания. Тук инженерите изграждат и обработват база от данни, така че дадена ИТ компания да разполага с актуална информация какви са желанията на нейните служители и какви са силните страни на компанията, които мотивират и повишават ефективността на заетите.

От друга страна, услугата е полезна и търсещите работа програмисти. В този случай въз основа на натрупаните база от данни, от стартъпа предлагат на програмистите работа в компании, в които те биха се чувствали най-удовлетворени, съответно и най-продуктивни.

Създателите на Code Agents искат да подобрят в дълбочина връзката между ИТ специалисти и компании чрез автоматизация на процесите, прозрачност и доверие. 

Последни новини
Още от Новини