Задава се среща Путин-Тръмп

Интересите на САЩ и Русия изискват нормални отношения

Снимка: thehill.com Снимка: thehill.com

Руският президент Владимир Путин каза, че е готов да се срещне с Доналд Тръмп във всеки един момент, но смята, че е по-добре новоизбраният му американски колега първо да състави своето правителство, пише Dnes.bg.

Тези изявления Путин направи в интервю, което даде за японски медии преди визитата си в тази страна на 15 и 16 декември.

Руският президент каза, че страната му поддържа нагласата на новия си американски колега за нормализиране на руско-американските отношения и е готова да извърви своята част от пътя в тази насока.

Що се отнася до тезата на Тръмп да превърне САЩ отново във велика страна, Путин заяви, че предстои да се разбере как той ще я приложи на практика, и изрази надежда, че в тази насока няма да има проблеми за "нашето сътрудничество".

Фундаменталните интереси на САЩ и Русия изискват нормализиране на двустранните отношения, каза още Путин, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Nippon.

Напълно си даваме сметка, че през тези години се появиха немалко хора, които се отнасят скептично или, да кажем, предпазливо към развитието на руско-американските отношения, но дълбоките интереси, фундаменталните интереси на САЩ и Русия, се нуждаят от нормализиране на нашите отношения, заяви руският президент.

Путин увери, че ако САЩ и Русия са били обединили усилията си още преди известно време, тогава много проблеми, с които светът се сблъсква сега, са щели да бъдат избегнати.

Или във всеки случай те нямаше да се изострят до такава степен, допълни Путин, визирайки големия брой терористични актове в много региони.

Ние нямаше да имаме и такъв остър проблем с бежанците. Аз изобщо не се съмнявам в това, каза още руският президент.

Последни новини
Още от Новини