Тръмп се среща с технологичните лидери от Силициевата долина

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 12.12.2016

Снимка: Matthew Staver/Bloomberg Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Технологичните лидери от Силициевата долина ще се срещнат с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, за да обсъдят предстоящите политики в сферата на технологиите. До момента е известно, че на срещата ще присъстват технологичните лидери на Alphabet, Apple и Facebook, като към тях най-вероятно ще се присъединят тези на Microsoft, Intel и Oracle. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Главният изпълнителен директор и основател на Amazon.com Джеф Безос също е сред поканените и вероятно ще присъства, пише Re/code, позовавайки се на “редица” източници, запознати със случая.

Facebook спази своето обещание да направи дейността си много по-прозрачна, след като разкри, че системите ѝ са давали некоректни данни за рекламите и за броя гледания на видеа. 

Социалната мрежа обеща и поправи още една част от проблемните си метрики, започвайки с реакциите на видеата, предавани на живо. Става дума за емотиконите, които се появяват на екрана, когато гледате видео през Facebook Live.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини