5% ръст на зимния туризъм се очаква този сезон

Това обяви министърът Николина Ангелкова, която откри сезона в Пампорово

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

За тазгодишния зимен туристически сезон се очаква ръст от около 5%, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри сезона в курорта Пампорово, съобщават от пресслужбата на ведомството.

По-ранното стартиране на сезона и наличието на сняг в началото на декември са предпоставки за постигането и на по-добри резултати, коментира Ангелкова, като подчерта, че това е умерената прогноза.

Тя посочи, че Пампорово е дестинация за целогодишен туризъм с успешно съчетание на зимни спортове, културно-исторически маршрути, балнео и СПА услуги и други видове туризъм.

За периода януари-септември 2016 в категоризираните места за настаняване с повече от 10 легла в Пампорово са отседнали близо 92 хил. Туристи, отчете тя, като се позова на данни на Националния статистически институт.

Николина Ангелкова посочи още, че от тази година Пампорово и Чепеларе ще се предлагат като една дестинация. Те ще работят с единна билетна и транспортна система, което слага началото на мащабен проект за превръщането на региона в голям и атрактивен спортен център.

Всяка закупена лифт карта за Пампорово ще дава достъп и до ски зона Мечи чал, като връзката между тях се обезпечава чрез система за ски шатъл бусове.  

Последни новини
Още от Новини