Реформаторският блок реши да не съставя правителство

Зеленогорски заяви, че РБ отива на избори, защото няма мнозинство в парламента

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Реформаторският блок ще върне мандата веднага при евентуално връчване в понеделник, заяви пред журналисти в Парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, пише Investor.bg.

"Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори", заяви Зеленогорски.

Той посочи, че решението на Реформаторите е било единодушно. По думите му вчера от ГЕРБ ясно са заявили, че не биха подкрепили нов мандат в този парламент.

Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ, очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори, каза той. Ние сме готови за избори и тръгваме, допълни Зеленогорски.

Благодарим на президента, че оценява нашата роля, оттук насетне решението е негово, каза Зеленогорски в отговор на въпрос дали от РБ биха посъветвали президента да връчи мандата на друга политическа сила.

В понеделник – 12 декември, президентът Росен Плевнелиев ще връчи третия мандат на Реформаторския блок. 

От няколко дни Реформаторите търсят подкрепа, за да приемат мандата за съставяне на кабинет. Вчера партията проведе разговори с Патриотичния фронт, които дадоха подкрепата си, но при определени условия.

От ГЕРБ обявиха, че изчакват Реформаторският блок да вземат третия мандат за съставяне на правителство, за да коментират очакванията си от него. Още отсега обаче обявиха, че няма да участват в съставяне на правителство на друга политическа сила в това Народно събрание. 

 

Последни новини
Още от Новини