Какво ще донесе Тръмп за технологичните компании

Робърт Грайфелд, гл. изп. директор на Nasdaq

Робърт /Боб/ Грайфелд, главен изпълнителен директор на Nasdaq по време на интервю за Bloomberg. 27 септември 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg Робърт /Боб/ Грайфелд, главен изпълнителен директор на Nasdaq по време на интервю за Bloomberg. 27 септември 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg

Задават се много важни промени в технологиите, които ще променят света както по време на индустриалната революция, каза Робърт Грейфелд, главен изпълнителен директор на Nasdaq в интервю за Bloomberg на 29 ноември 2016.

"Трябва да разбере, че настъпва епохата на машинния интелект, машинното учене и големите масиви данни, които могат да променят дълбоко профила на заетостта на тази страна и глобално. Да го променят по начин, който не сме виждали от индустриалната революция".

Какво означава идването на новата администрация на Доналд Тръмп за технологичните компании и те - за нея - чуйте цялото интервю във видеото.

 

Nasdaq Inc. обяви през ноември, че дългогодишният главен изпълнителен директор Робърт Грейфелд се оттегля и Адена Фридман, президент и главен оперативен директор ще стане новият изпълнителен директор от 1 януари 2017. 59-годишният Грейфелд оглавяваше трансатлантическия борсов оператор от 2003. Той ще  стане председател на борда на Nasdaq, съобщи компанията. Досегашният председател на борда Елхолм остава негов член.

По времето на Грейфелд Nasdaq се разрасна чрез поредица от придобивания, включително OMX Group, INET и борсите във Филаделфия и Бостън.

Последни новини
Още от Новини