Китай е важен за растежа на CLP

Ричард Ланкастър, главен изпълнителен директор CLP

Електропроводи в Даябей, Шенжен, Китай. 22 декемврир 2009. Photographer: Scott Eells/Bloomberg Електропроводи в Даябей, Шенжен, Китай. 22 декемврир 2009. Photographer: Scott Eells/Bloomberg

Интервю на Ричард Ланкастър, главен изпълнителен директор CLP за офертата на CLP за купуване дела на CGB от 17% в Yangjiang Nuclear Power Co., перспективите за развитие на ядрената енергетика в Китай и прогноза за търсенето на електричество в Китай.

Yangjiang е един от най-големите оператори на ядрени централи и генератори в Китай.

CPL, доставяща електричество за третия по богатство град в Азия прави проучване за въздействието на околната среда за проекта за терминал за втечнен газ в Хонконг, съобщи директорът на компанията Ричард Ланкастър в интервю за Bloomberg на 28 ноември 2016. Резултатите се очакват до 18 месеца.

CLP Holdings Ltd., собственост на хонконгския милиардер Майкъл Кадури иска терминалът да заработи до края на 2020, съобщи говорител на компанията през лятото.

Офшорните терминали са сред най-горещите активи в енергетиката. Те позволяват на бърз доста до свърхпреситения пазар на газ в Азия и диверсификация за консуматорите.

Хонконг генерира около 53% от енергията си от въглища към 2012, в сравнение с по 22% дял на ядрената енергия и енергията на природния  газ, съобщава Bloomberg, цитирайки Департамента за защита на околната среда.

Последни новини
Още от Новини