Готова ли е Европа за още политическа несигурност

Луси Макдоналд, гл. инвестиционен директор, Allianz Global Investors

Луси Макдоналд, гл. инвестиционен директор, Allianz Global Investors. Лондон. 8 юли 2014. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Луси Макдоналд, гл. инвестиционен директор, Allianz Global Investors. Лондон. 8 юли 2014. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Поддръжниците на републиканците във Франция заложиха на Франсоа Фийон за свой кандидат на президентските избори през 2017, заради неговите обещания за мъчителни икономически реформи, по-малка намеса на държавата и поддържане на традиционните ценности.

В същото време премиерът на Франция Мануел Валс сигнализира, че се готви да се изправи срещу президента Франсоа Оланд на първичните избори на Социалистическата партия, ако последният поиска нов мандат.

Луси Макдоналд, гл. инвестиционен директор, Allianz Global Investors коментира вълната популизъм в Европа в интервю за Анна Едуардс и Юсеф Гамал ел-Дин в предаването от студиото в Лондон "Bloomberg Daybreak: Europe" на 28 ноември 2016.

"Политиките, насърчаващи растежа ще бъдат добре приети от пазара на акции. Периодът, в който ще се появи този ръст, ако го има – това е големият въпрос. Няма твърде много възможност за увеличение на нивото на разходи, заради нивата на дълга. Всъщност това ниво на задлъжнялост вероятно ще расте и ще се превърне в пречка за способността на всички политици да предизвика ръст", каза Макдоналд.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини