Укрепват оградата на центъра в Харманли

До 1 декември строителните работи ще приключат

Работници укрепват оградата на центъра за бежанци в Харманли. 27 ноември 2016. Снимка: Правителствен пресцентър Работници укрепват оградата на центъра за бежанци в Харманли. 27 ноември 2016. Снимка: Правителствен пресцентър

Строителни работници укрепват оградата на центъра в Харманли и до 1 декември 2016 работите ще приключат, съобщи правителственият пресцентър.

„До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени”, каза областният управител на Хасково Станислав Дечев, цитиран в съобщението.

За укрепването на оградата на центъра за бежанци се правят изкопни работи. Ще се излива бетон и ще се полагат метални пана, които са вече доставени. Ще бъде опъната и бодлива тел, за да бъде обезопасен „целия периметър от 2920 линейни метра”

На обекта работят 35 строителни работници и монтажници. Над 300 работят по три смени по металните пана, се казва още в съобщението.

Отсечени са дърветата в периметъра на оградата. Прави се проект за цялостното й осветление.

Според Станислав Дечев обстановката в центъра остава спокойна.

В петък, 25 ноември 2016 заседава Националният оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск. На срещата се обсъдиха допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците и поддържане на реда след безредиците в центъра за бежанци в Хасково миналата седмица.

Работници укрепват оградата на центъра за бежанци в Харманли. 27 ноември 2016. Снимка: Правителствен пресцентър.

Последни новини
Още от Новини