За ThyssenKrupp Тръмп създава възможности

Хайнрих Хизингер, гл. изп. директор на ThyssenKrupp

Хайнрих Хизингер, гл. изп. директор на ThyssenKrupp AG. Дуйсбург, Германия. 2 ноември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Хайнрих Хизингер, гл. изп. директор на ThyssenKrupp AG. Дуйсбург, Германия. 2 ноември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Хайнрих Хизингер, гл. изп. директор на ThyssenKrupp за програмата за икономии на компанията, стратегията й за американския пазар, как възприема посланията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и перспективите за подразделенията на ThyssenKrupp. Интервю за Bloomberg. 24 ноември 2016.

"Причината да сме доста предпазливи за първото тримесечие е големият пик при суровините. Не вярваме този пик да е воден от търсене. А по-скоро от спекулации. Но въпреки това сме предпазливи и искаме първо да разберем, преди да дадем по-подробен анализ по въпроса", каза Хизингер.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Стратегията на ThyssenKrupp AG я насочи към производство на асансьори и автокомпоненти, вместо стомана.

Преди осем месеца се появиха първите съобщения, че германският конгломерат преговаря за обединение на европейския си бизнес със стомана с индийската Tata Steel Ltd. Обединението би намалило експозицията на ThyssenKrupp към волатилния пазар на стомана.

Преговорите се усложниха от смяната на 25 октомври 2016 на председателя на Tata Sons Ltd. Сайръс Мистри, въпросът как да се управлява пенсионния фонд на British Steel, решението на Великобритания да излезе от ЕС и политическия натиск за запазване на британските стоманодобивни заводи, съобщава Bloomberg.

В четвъртък, 24 ноември 2016 Хайнрих Хизингер, гл. изп. директор на ThyssenKrupp даде ясно да се разбере, че компанията е решена да намери решение за европейския стоманодобивен бизнес. Но не каза кога и как ще протече консолидацията.

Последни новини
Още от Новини