Възможностите на арт пазара в Азия

Едуард Долман, председател и главен изпълнителен директор на Phillips

Сентрал Плаза билдинг. Хонконг. Китай. 4 ноември 2016. Сентрал Плаза билдинг. Хонконг. Китай. 4 ноември 2016.

Аукционът на Phillips е първият търг за продажба на бижута и нефрит в Хонконг и включва още антики и съвременно изкуство. Едно от най-интересните бижута, обявени за продажба е пръстен с рядък розов диамант, оценен на 2,8-3,3 млн. щ.д.

Колекцията включва още бижута от смарагди, перли, диаманти, нефрит, сапфир.

Аукционната къща за луксозни предмети Phillips навлиза в Азия с първия си търг в Хонконг, на който освен бижута, донесе и модерно западно изкуство от 20 и 21 век.

Според Мириам Кристиназ, международен бизнес директор за бижута и часовници „моментът е подходящ” за разширение на бизнеса на пазара в Азия с търгове на ново изкуство, дизайн и бижута и целта е засилване на позициите на компанията и репутацията й като „динамична аукционна къща в региона”.

Акцент на търга са и произведенията на американския поп арт автор Рой Лихтенщайн.

"Очакваме неизбежен растеж на пазара на изкуство в този регион.

Континентален Китай промени международния пазар на изкуство в последните няколко години", каза Едуард Долман, председател и главен изпълнителен директор на Phillips в интервю за Хираат Саламат от Bloomberg Хонконг на 25 ноември 2016.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Christie’s, Sotheby’s и Phillips смениха датите на аукционите си в началото на февруари като ги преместиха в края на месеца и началото на март. Новият календар цели да се избегне „сблъсък” с Китайската нова година – едноседмичните празници в Китай, които през 2017 са между 27 януари и 2 февруари.

Последни новини
Още от Новини