Право на отговор на Риск Инженеринг

Компанията казва, че д-р Георги Касчиев е изрекъл неистини за проекта Белене, засягащи имиджа ѝ

Електропреносна мрежа. Снимка: Dean Hutton/Bloomberg Електропреносна мрежа. Снимка: Dean Hutton/Bloomberg

Енергийният експерт д-р Георги Касчиев на 21 ноември 2016 коментира по телефона в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването В развитие с водещ Делян Петришки темата за последните обвинения, повдигнати от Софийска градска прокуратура по казуса АЕЦ Белене. Целият разговор с д-р Георги Касчиев можете да видите тук. В разговора той спомена и името на компанията Риск Инженеринг. От компанията казаха, че в разговора са били изречени неистини, които засягат имиджа ѝ. Възползвайки се от правото си на отговор, Риск Инженеринг изпрати следното писмено становище, което публикуваме без редакторска намеса:

ПРАВО НА ОТГОВОР
От ръководството на „Риск Инженеринг“ АД

Уважаеми журналисти и експерти от Bloomberg TV,

Във връзка с публикуван при вас информационен материал на 21.11.2016 г. в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки при телефонен разговор с експерта д-р Георги Касчиев бяха изказани няколко неистини, засягащи пряко имиджа на фирма „Риск Инженеринг“ АД. Поради това се възползваме от нашето право на отговор в случая.

Както много пъти сме заявявали фирма „Риск Инженеринг“ АД никога не е имала договор с държавата по проекта АЕЦ „Белене“. Крайно некоректно е твърдението на д-р Касчиев, че компанията, като подизпълнител на международната компания „Уорли Парсънс“, не е свършила никаква работа по проекта АЕЦ „Белене“.

Ръководството на „Риск Инженеринг“ АД в лицето на г-жа Нели Беширова, изпълнителен директор и Председател на Борда на директорите, никога не е било обвързано и участвало с никакви политически партии или формации, както твърди и разсъждава вашия събеседник. Нашата компания участва в редица обществени поръчки на държавата и винаги стриктно е спазвала изискванията на закона.

Видно е, че д-р Касчиев не познава г-жа Беширова, за да си позволява да говори подобни измислици, които са плод на въображението му и нямат връзка с истината.

Също така подобно подмятане на нереални цифри и „милиони левове“ не говори добре за компетентността на д-р Касчиев. Ако по същия начин борави и с тематиката в енергийния сектор, то с основание ще имаме притеснение за бъдещето на отрасъла.

Като отчитаме факта, че вашата медия е високо ценена от нас, разчитаме да постъпите професионално и да поднесете по адекватен начин нашето право на отговор към вашите зрители и читатели.

Нели Беширова
Изпълнителен директор
Председател на Борда на директорите
„Риск Инженеринг“ АД
23.11.2016 г. София

Водещият на предаването В развитие Делян Петришки прочете становището на Риск Инженеринг в ефира на Bloomberg TV Bulgaria днес, 25 ноември 2016, като каза, че е била отправена покана към компанията за участие в предаването. Очаквайте видео от предаването.

Последни новини
Още от Новини