Горанов: Приключваме 2016 с излишък

Въпреки заложения дефицит от 1,7 млрд. лева

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Бюджетът за тази година ще завърши с излишък, въпреки че бе планирано хазната през 2016 г. да бъде на минус с 1,7 млрд. лв.  Това каза пред журналисти министърът на финансите в оставка Владислав Горанов по повод твърденията, че на последните  заседания на кабинета се раздават огромни суми пари, предаде Investor.bg.

Във връзка с това дали се притеснява, че вече има министри от кабинета, които са с обвинения, Горанов отговори: "Защо трябва да ме впечатлява? Ако има нещо нередно и е констатирано, трябва да се разследва. Докато нещата са по правилата, писани в законите, никога не ме притеснява".

Само на днешното заседание кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери за над 8 млн. лв.

По бюджета на Сметната палата са одобрени 140 хил. лв. допълнителни разходи за изплащане на обезщетения за 2016 г. Други 442 хил. лв. отиват по бюджета на Комисията за финансов надзор за заплащане на дължимите вноски за членски внос към Европейския орган за ценни книжа и пазари и Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване.

За Института по океанология към БАН са предназначени 1,1 млн. лв. за ремонт на научно-изследователския кораб "Академик".

Централната избирателна комисия ще получи 250 хил. лв. за информационно осигуряване на президентските избори, а Министерството на външните работи – 1,6 млн. лв. за организиране на вота и националния референдум в чужбина.

Общините ще получат 2,389 млн. лв. за неотложни ремонти.

Допълнителни 3,5 млн. лв. по бюджета на екоминистерството в полза на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са одобрени на днешното заседание на кабинета в оставка.
Средствата са за пилотната схема на инвестиционната програма „Минерални води“.

Последни новини
Още от Новини