Тръмп: Фараж ще е чудесен посланик на Великобритания в САЩ

Новоизбраният президент на САЩ смята, че Фараж би свършил чудесна работа на този пост

Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп предложи оттеглилия се от политиката стожер на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) – Найджъл Фараж – за посланик на Обединеното кралство в Америка.

„Много хора биха искали да видят Найджъл Фараж да представлява Великобритания в САЩ. Той би свършил страхотна работа“, написа Тръмп в социалната мрежа Twitter.

Казаното от Тръмп може да усложни отношенията между САЩ и британския премиер Тереза Мей, както и посланика на страната във Вашингтон – Ким Дарок. Тереза Мей вече отрече уверението на Фараж, че той е в уникална позиция да заздрави връзките с администрацията на Тръмп.

От офиса на Тереза Мей отговориха, че мястото не е вакантно и Великобритания вече разполага с отличен постаник в САЩ.

Преди избирането на Тръмп за президент на САЩ Фараж се отъждестви с екипа на Тръмп, като сравни набирането на популярност от страна на републиканеца с решението на Великобритания да напусне ЕС.

Фараж и Тръмп се срещнаха лично по-рано през месеца, като тогава бившият британски политик написа в Twitter, че за него е било чест да се срещне с Доналд Тръмп, който е бил „спокоен и изпълнен с добри идеи“.

Последни новини
Още от Новини