Меркел ще остане в управлението на Германия

Социаологическите проучвания сочат, че коалиция без участието на Меркел е невъзможна

Англа Меркел, канцлер на Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Англа Меркел, канцлер на Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел реши да се кандидатира за четвърти мандат на федералните избори през 2017. Меркел вече 11 години е начело на Германия, а решението ѝ беше прието като опит за запазване на стабилността не само в Германия, а и в Европа.

Меркел ще продължи с политиката, която правителството ѝ следва в момента, а въпросът за бежанците не е толкова важен за евентуалните коалиционни партньори, каза германският евродепутат Елмар Брок пред Bloomberg.

"Това (политиката за бежанците) не представлява реален проблем. Председателят на Християнсоциалния съюз Сиихофер вече заяви подкрепата си към кандидатурата на Меркел", каза Брок.

"Най-важният въпрос е сигурността. Във време, в което популизмът е силен, най-важна е сигурността. Сигурност, заради глобализацията и икономическите и социални ефекти, които има миграцията. Това ще е най-важното за ЕС и във вътрешен, и в международен план", каза още Елмар Брок.

Повече за евентуалното разпределение на силите в следващия германски парламент във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини