ДБГ няма да вземе участие в сформирането на ново правителство

Приоритетите за десницата са разширяването и единството на Реформаторския блок, заяви Меглена Кунева

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Движение България на гражданите няма да участва при сформирането на ново правителство - независимо дали става въпрос за служебно или експертно. Това заяви председателят на партията и министър в оставка Меглена Кунева, предаде Bulgaria ON AIR.

Според нея приоритетите за десницата са разширяването и единството на Реформаторския блок. Днес се провежда и Национален съвет на Движението.

Ще бъде даден мандат на ръководството на партията при обсъждането при държавния глава, когато се очаква той да връчи мандат на партията на Меглена Кунева за сформиране на ново правителство.

Кунева не възнамерява да приеме такъв мандат и ще го върне. Според нея Реформаторският блок няма никакво намерение да участва в каквото и да е правителство оттук нататък.

На форума ще бъде направен и анализ на президентските избори. Според Меглена Кунева резултатът на Реформаторския блок е добър и това е вотът на доверие към партията й. Припомняме, че оттам бяха заявили, че при по-малко от 200 хил. гласа, те ще излязат от управлението. Гласовете са повече от 200 хил. и Кунева приема този резултат като позитивен.

"Много е важно да останем себе си. Много е важно да държим на думата си и аз смятам, че Движение България на гражданите няма по никакъв повод и по никакъв начин да се плъзне към популизма. Това е големият въпрос днес", смята Кунева.

Освен да не се плъзга към популизма, Меглена Кунева каза на делегатите, че е необходима радикална нормалност в държавата. Прави впечатление обаче, че нито един представител на друга политическа сила не присъства на форума на Движение България на гражданите, нито един и от съпредседателите на Реформаторския блок.

Последни новини
Още от Новини